Vi byder alle velkommen uanset religion, race og køn - men alle som siger "ja" til os må være indforstået med, at vi arbejder ud fra antroposofi og dermed Steinerpædagogik.

Steinerpædagogikken kommer til udtryk i de voksnes forståelse af barnets udviklingsvej og nøgleordene er rytme, sanseoplevelser og efterligning.

Gennem pædagogikkens valg af efterligning, rollemodel, årstidsfester, kunstneriske udførelser (sang, eventyr, male osv.) imødekommer vi barnets behov for at blive en del af verden.

Vores fornemste opgave ligger i at opøve sociale kompetencer ved at styrke legen og mødet med andre børn. At deltage i aktiviteterne er en nødvendighed for at blive en del af den sociale helhed.
Personale i Børnehaven:

Olga Prygoda, Steiner pædagog

Clara Coco Davis Prosberg, Pædagogmedhjælper

Axel Bruhn, pædagogmedhjælperPersonale i Vuggestuen:

Vera Vester, Steiner pædagog og Leder

Birthe Franch, Steiner pædagog

Pia Meyer Aanæs, Pædagogmedhjælper

Veris Hammer, Steiner pædagog                                                                                                                                        Leder : Vera Vester     

Kontor : Rosalone PamerVikar:

Sheba Mikkelsen, pædagogmedhjælper vikar

Anna Sonja Bruhn, pædagomedhjælper vikar

Ulla Gerlack, pædagomedhjælper vikar                                                                                                                                      Personalegruppen er hvert andet år på kursus i førstehjælp, så de altid er opdateret på redning.


 

GDPR
 

Her kan du læse vores PDF dokument der omhandler den nye Persondataforordningslov -GDPR

 

Historie

Børnehaven blev oprindeligt grundlagt i 1977 af en gruppe forældre. Den daværende Birkerød Kommune stillede et parcelhus til rådighed for børnehaven, en gammel gartnerbolig på Ravnsnæsvej i Birkerød. (dengang hed vi Sommerufglen)

Den 31. april 2013 lukkede Børnehaven Sommerfuglen som selvejende institution i kommunalt regi, og åbnede herefter den 1. maj 2013 som en privat institution, vuggestue og børnehave, i nye lokaler beliggende i Skovgårdsparken i Birkerød, stadig som Sommerfuglen.

Den 15. december 2017, skiftede vi navn til Midgård.

Økonomi

Vi er en privat institution. Taksterne lægger sig, så vidt muligt, op ad de kommunale takster både i børnehave og vuggestue.

Depositum : 2 mdr. Vuggestue: kr. 4.130     (incl.et varmt måltid mad 5 x ugentligt, samt hjemmebagt brød+frugt 2 x dagligt )

Børnehave: kr. 2.686 (incl. et måltid mad 3 x ugentligt, samt hjemmebagt brød+frugt 2 x dagligt, Eurytmi er også includeret)

Både madordning og eurytmi er obligatoriske ordninger og kan ikke fravælges. Forældrene betaler derudover for transport når børnehaven tager på udflugt (2-3 gange om året).

Opsigelsesfrist
 
2 måneder, til den sidste dag i måneden

Kost

I Midgård har vi en sukkerfri kostpolitik og vi spiser efter de antroposofiske kostprincipper, dvs. vegetarisk og med variation alt efter årstidens grøntsager. Børnene bliver tilbudt mad af gode biodynamiske/økologiske råvarer og vi bager selv brød og boller. Til maden tilbydes børnene vand.

I vuggestuen laves mad til børnene hver dag. En uge kunne f.eks. se sådan ud ....

Mandag : Grønsags tærte
Tirsdag  : Broccoli og "Deller"(hirse-,kikærter-, linse- og bønnedeller) 
Onsdag  : Hirsegrød
Torsdag : Grønsags suppe
Fredag   : smør selv madder/varm ret
 
Kostplanen varierer efter årstidens grønsager
 
Eftermiddagen: Hjemmebagt brød m. smør/pålæg og frugt
 
Det hjemmebagte brød er koldhævet og bagt med Svedjerug samt spelt fra Aurion.
Børn og voksne elsker det.

 

I børnehaven laves mad onsdag, torsdag og fredag.  Onsdag serveres Hirsegrød m. hjemmelavet æblemos, torsdag serveres grønsags suppe og fredag rugbrød med div. pålæg. Mandag og tirsdag medbringer børnene madpakker hjemmefra. Vi foretrækker sunde og sukkerfrie madpakker. Til maden tilbydes børnene vand, mælk eller hjemmelavet juice.

Alle råvarer er økologiske/biodynamiske leveres af forskellige leverandører: Aurion, Det Økologiske Supermarked, Helsebixen, Rema1000 samt Nemlig.com

Børnene får derudover tilbudt brød og gulerødder om formiddagen, samt frugt om eftermiddagen.

Bestyrelsen

Formand: Tobias F. Bjerregaard
Næstformand: Frederikke Borrebye Lange

Medlemmer: Ton Rovers og Rikke Mikkelsen

Suppleant: , Camille, Chtharina, Carsten og Claus Jenstrup

Antroposofisk medlem: Helle Ulriksfeldt

Medarbejderrepræsentant: Rosalone Pamer (Kontoret, Adm.)

Daglig leder: Vera Vester

Rudolf Steiner Børnehave og Vuggestue - Skovgårdsparken 2, 3460 Birkerød - Tlf.: 45 81 80 91 - kontakt@rudolfsteinerbirkeroed.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk