Vi byder alle velkommen uanset religion, race og køn - men alle som siger "ja" til os må være indforstået med, at vi arbejder ud fra antroposofi og dermed Steinerpædagogik.

Steinerpædagogikken kommer til udtryk i de voksnes forståelse af barnets udviklingsvej og nøgleordene er rytme, sanseoplevelser og efterligning.

Gennem pædagogikkens valg af efterligning, rollemodel, årstidsfester, kunstneriske udførelser (sang, eventyr, male osv.) imødekommer vi barnets behov for at blive en del af verden.

Vores fornemste opgave ligger i at opøve sociale kompetencer ved at styrke legen og mødet med andre børn. At deltage i aktiviteterne er en nødvendighed for at blive en del af den sociale helhed.
Personale i Børnehaven:

Olga Prygoda, Steiner pædagog

Clara Coco Davis Prosberg, Pædagogmedhjælper

Mette Lund, pædagogmedhjælperPersonale i Vuggestuen:

Vera Vester, Steiner pædagog og Leder

Birthe Franch, Steiner pædagog

Pia Meyer Aanæs, Pædagogmedhjælper

Veris Hammer, Steiner Pædagog                                                                                                                                     Leder : Vera Vester     

Kontor : Rosalone PamerVikar:

Sheba Mikkelsen, pædagogmedhjælper vikar

Anna Sonja Bruhn, pædagomedhjælper vikar

Ulla Gerlack, pædagomedhjælper vikar                                                                                                                                      Personalegruppen er hvert andet år på kursus i førstehjælp, så de altid er opdateret på redning.


 

GDPR
 

Her kan du læse vores PDF dokument der omhandler den nye Persondataforordningslov -GDPR

 

Historie

Børnehaven blev oprindeligt grundlagt i 1977 af en gruppe forældre. Den daværende Birkerød Kommune stillede et parcelhus til rådighed for børnehaven, en gammel gartnerbolig på Ravnsnæsvej i Birkerød. (dengang hed vi Sommerufglen)

Den 31. april 2013 lukkede Børnehaven Sommerfuglen som selvejende institution i kommunalt regi, og åbnede herefter den 1. maj 2013 som en privat institution, vuggestue og børnehave, i nye lokaler beliggende i Skovgårdsparken i Birkerød, stadig som Sommerfuglen.

Den 15. december 2017, skiftede vi navn til Midgård.

Økonomi

Vi er en privat institution. Taksterne lægger sig, så vidt muligt, op ad de kommunale takster både i børnehave og vuggestue.

Taksterne reguleres en gang årligt pr. 1/1, i lighed med de kommunale dagtilbud. 

Depositum : 2 mdr. ( vug: 2 x 4.130, Børnehave: 2 x 2.686 )

Vuggestue: kr. 4.130     (incl.et varmt måltid mad 5 x ugentligt, samt hjemmebagt brød+frugt 2 x dagligt )

Børnehave: kr. 2.686 (incl. et måltid mad 3 x ugentligt, samt hjemmebagt brød+frugt 2 x dagligt, Eurytmi er også includeret)

Der er 11 måneders betaling pr. år. Juli måned er betalingsfri.

Barnet starter til Eurytmi når det er renligt og betaler til det når det starter i børnehaven.

Barnet overgår til børnehavetakst den måned barnet fylder 3 år, uanset hvornår barnet flyttets ind i børnehaven.

Både madordning og eurytmi er obligatoriske ordninger og kan ikke fravælges. Forældrene betaler derudover for transport når børnehaven tager på udflugt (2-3 gange om året).

  • Søg fripladstilskud til dagtilbud:

Forældre med en indtægt under en vis grænse, kan søge om et ekstra tilskud til at finansiere daginstitution. Det kalder vi fripladstilskud.

Du søger digitalt, når dit barn er meldt ind i et pasningstilbud via kommunen. Hvis du får bevilget fripladstilskud, bliver det indregnet i din månedlige betaling

  • Søskenerabat:

I får automatisk søskendetilskud, hvis mere end ét barn i husstanden går i dagtilbud eller skolefritidsordning, SFO og skolefritidsklub, SFK. Som søskende regnes både biologiske søskende, adoptivsøskende og sammenbragte børn, der bor i husstanden. De skal have fælles bopælsadresse.

 Din samlede betaling vil være den dyreste takst + 50 % af de efterfølgende takste

Ved privatinstitutioner kan forældrebetalingen blive større, da søskendetilskuddet beregnes ud fra taksten i de kommunale institutioner, vil tilskudet ikke være helt 50%, da vi er lidt dyrere end den kommunale takst.

 

 

Opsigelsesfrist
 
2 måneder, til den sidste dag i måneden

Kost

I Midgård har vi en sukkerfri kostpolitik og vi spiser efter de antroposofiske kostprincipper, dvs. vegetarisk og med variation alt efter årstidens grøntsager. Børnene bliver tilbudt mad af gode biodynamiske/økologiske råvarer og vi bager selv brød og boller. Til maden tilbydes børnene i vuggestuen vand og børnehaven mælk/vand.

I vuggestuen laves mad til børnene hver dag. En uge kunne f.eks. se sådan ud ....

Mandag : glutenfri grød, f.eks. "den flade maves grød" Aurion, med kokosmælk og æblemos. / Madpakker i børnehaven.
Tirsdag  : Broccoli og "Falaffeldeller", med bl.a. hirse, kikærter, linser eller bønner i, samt masser af hakkede grønsager. /Madpakker i børnehaven.
Onsdag  : Hirsegrød
Torsdag : Grønsags suppe
Fredag   : smør selv madder i børnehaven og for det meste, varm mad i vuggestuen.
 
Kostplanen varierer efter årstidens grønsager
 
Eftermiddagen: Hjemmebagt brød m. smør/pålæg og frugt
 
Det hjemmebagte brød er koldhævet og økologisk, groft men uden kerner.
Børn og voksne elsker det.

 

I børnehaven laves mad onsdag, torsdag og fredag.  Onsdag serveres Hirsegrød m. æblemos, torsdag serveres grønsags suppe og fredag rugbrød med div. pålæg. Mandag og tirsdag medbringer børnene madpakker hjemmefra. Vi foretrækker sunde og sukkerfrie madpakker. Til maden tilbydes børnene vand og mælk

Alle råvarer er økologiske/biodynamiske leveres af forskellige leverandører: Aurion, Solhjulet, Det Økologiske Supermarked, Helsebixen, Rema1000 samt Nemlig.com

Børnene får derudover tilbudt brød og frugt/gulerødder om formiddagen, samt frugt og madder om eftermiddagen.

Bestyrelsen

Formand: Tobias F. Bjerregaard ( Far til Laura i bh og Erik i vug.)
Næstformand: Frederikke Borrebye Lange (Mor til Jakob i bh.)

Medlemmer: Ton Rovers og Rikke Mikkelsen (Far til Anna i bh. og mor til Saga i bh.)

Suppleant: , Camilla Thelander, Chtharina Steentoft og Carsten H. Nielsen (Mødre til hhv.  Eik og Benjamin i vug. samt far til Freja i bh. og August i vug.)

Antroposofisk medlem: Helle Ulriksfeldt ( mor til Walther, udmeldt i maj)

Medarbejderrepræsentant: Rosalone Pamer (Kontoret, Adm.)

Daglig leder: Vera Vester

Støtteforening

Rie Bjerregaard, Kasserer (mor til Laura og Erik)

Når man starter i Midgår, så betaler man til Støtteforeningen, med 100 kr/år/barn. pengene betales hvert år i maj måned. Opskrivningsgebyret går ligeleds ubeskåret til støtteforeningen. Til vores årlige jule Bazar, samt vores sommerfest, indsamles der penge ved bl.a. at sælge kaffe/the/kage og til sommerfesten også hjemmelavet is, det var en rigtig stor succes i år. Til julebazaren laver vi kager og æbleglögg, samt dukker, suttesnore, nisser, julepynt og meget mere som også sælges. Det er et rigtig hyggeligt arrangement og der er stor opbakning fra forældre og bedsteforældre.

Der er også forældre og bedsteforældre der støtter med nogle penge eller til specifikke ting vi ønsker os. Bl.a. er vores stole i vuggestuen doneret af nogle forældre. Vores overdække til sovebørnene i vuggestuen er ligeledes doneret af nogle bedsteforældre. Det er vi selvfølgelig utrolig taknemmelige for. Pengene i støtteforeningen går til Legetøj, ture eller andet som kommer huset/børnene til gode.

Rudolf Steiner Børnehave og Vuggestue - Skovgårdsparken 2, 3460 Birkerød - Tlf.: 45 81 80 91 - kontakt@rudolfsteinerbirkeroed.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk